Fönstertillverkare i Tyskland Neuffer fönster sedan 1872

Neuffer Fönster och Dörrar - tillverkare i Tyskland - grundades 1872 av Ludwig-Ulrich Neuffer.

För mer än 140 år sedan, endast 25 år gammal, förvärvade han ett glasmästeri i Stuttgart och gjorde sig till självständig hantverkare.


Kunglig glasmästare

Efter flera framgångsrika år och många lyckade utförda projekt (t.ex. Neuffer fönster för stadshuset i Stuttgart, Königsbau, det gamla slottet, konstakademin och kungliga domstolen), fick Ludwig Ulrich Neuffer 1887 titlen "kunglig glasmästare" av den kungliga württembergiska byggnadsbyrån.

År 1905 flyttade företaget, eftersom de tidigare lokalerna blivit för små, till en större fastighet på Rosenstraße i Stuttgart. Runt denna tid kom också Ludwig Ulrichs två söner in i sin fars företag. Oskar Neuffer, efter flera års glasmästarutbildning och Albert Neuffer, efter sin avslutade köpmansutbildning.

År 1907 firade Neuffer fönstertillverkare i Tyskland, ännu en framgång: ägarna utsågs av kungliga württembergiska byggnadsbyrån till "kungliga glasmästare".

Fönstertillverkare i Tyskland

Den speciella uppfinningsrikedomen och den tekniska skickligheten, gör att Ludwig-Ulrich Neuffer utvecklar sitt reformfönster "Neuffer dubbelfönster", som är registrerat i det kungliga patentverket med patentnummer 171244. I denna konstruktion, kan inner- och ytterfönster samtidigt öppnas och stängas.

Som så mycket annat, finns uppfinningsandan i familjen. Albert Neuffer följde sin fars exempel och utvecklade, under de följande åren, två fönster som framgångsrikt erövrade marknaden. Neuffer fönstret "System Rekord" och "Skjutfönstersystem Neuffer".

Även utomlands fick man kännedom om bolaget, från 1934 började Neuffer genomföra omfattande byggprojekt.

Med den ständigt ökande efterfrågan på Neuffer fönster, blev produktionsanläggningarna, som på grund av andra världskriget, blivit utspridda, för små. En lämplig plats hittades i Stuttgart-Wangen, nära Neckarhamnen, dit man flyttade 1955 och slog därmed ihop alla produktionsanläggningar och administrativa enheter.

År 1966, tog en av Ludwig-Ulrich Neuffer barnbarn, Albert Neuffer Jr över ledningen av fönsterfabriken och biträddes aktivt av sin son, Jörg Neuffer, som anställdes efter omfattande utbildning i Schweiz, Sverige, USA och Finland och tog samtidigt sin plats i styrelsen för "unga glasmästare".

År 1972 hade verksamheten vuxit till 150 anställda och under de kommande årtiondena arbetades det främst inom den kommersiella sektorn.

Som ett av de mest prestigefyllda uppdragen, är förmodligen tillverkning, leverans och installation av aluminiumbeklädda träfönster för Daimler AG huvudkontor i Stuttgart-Möhringen. Se referenser >

Neuffer levererar fönster och dörrar till hela världen

I fem generationer har Neuffer framgångsrikt tillverkat och levererat fönster och dörrar. Företaget ägs och drivs idag av Philipp Neuffer.

Sedan 2008 har Neuffer sålt och levererat fönster och dörrar till den skandinaviska marknaden. 2013 öppnades ett regionalt försäljningskontor strax utanför Göteborg för att ge en ökad service till sina kunder.

Utöver Europa levererar Neuffer fönster och dörrar regelbundet till kunder i USA, Australien och Asien.

Neuffer’s moderna fönsterteknik och tillverkningsprocess sätter en global standard och erbjuder samtidigt en individuell anpassning efter kundens önskemål, både inom den privata och komersiella sektorn.

Var den här informationen bra?
( 1 Betyg , Ø 5.00 )